Monday, August 30, 2010

2 dalam 1

POST 1
Mind Map adalah teknik belajar yang sangat efficient kalau pandai gune . 
aku kenal teknik ni mase tu aku form 3 . Cikgu sains aku, En Uzrizuddin ajar aku untuk gune teknik tu . aku suke tapi depend on subject la . kalo banyak sangat perkataan x reti gak aku nak wat dalam bentuk mind map . sape reti buat la . 
nak contoh? macam ni ha . kat bawah ni . 

sesuai bagi kat pakwe/makwe ni
ahah
contoh je ni
 -
-
-
-
-
-
-
-
POST 2
okeh sekarang adalah EDISI TENGOK ARR.....

itu sahaja
bye!
jangan rindu dulu

Thursday, August 26, 2010

Refreshment

video

Nyanyi sambil menari
Mesti enjoy punye
Refresh your body
Try this
You will satisfied
+
+
+
Mood: Love girl generation~~ngee

JanganRinduDulu

Tuesday, August 24, 2010

His '21 years old' day.

hokeh . lambatnye update . story ni da lepas 2 hari dah . consider dah lambat ke? huhu . Aku celebrate birthday Mohamad Shakib 1 hari awal atas sebab2 yang tak dapat dielakkan . Sorry dear . Love u dear . oppss . hehe . 
  orang cakap  
MASA ITU EMAS
So aku rase best gak bagi hadiah tu untuk dia . emas tu . ehe . so aku pon kasi masa aku untuk berdamping ngan dia . ayat xley blah . ahah . dah lame kitorang tak keluar lame2 berdua dating and berbual lame2 . so aku ambil peluang ni untuk dating lame2 . yepeee .

birthday boy!!!!
mmuahh2x
hahahaha

Sayang . Selamat Hari Jadi
welcome to the club of 21 years old
hahahaha
I love u forever
Really feel happy being with you
just only you for me
and me for you
InsyaAllah

bak kata sayang "umur dimana kita dah tak perlu 'parents guidance' dah"
ha?? xperlu dah??
eh . eh
maksudnye kalau ape2 dokumen dah tak perlu bawah jagaan ibu bapa lagi dah . kira dewasa la ni kan . cewah . 
Kalau 'parents guidance' pasal hal2 hidup ni aku rase masih perlu . 
sampai bila2 pon aku nak parents guidance . 
juz maybe after kahwin kena tambah la 'husband guidance' . haha . wujud x?
okeh aku da merepek jaoh . . kite tengok gambar jela ye .
Weewit . . ehe
Here I am
Yang disempurnakanmu
Perfect two
For the rest of my life
Lots of love----Ana Musa to----Mohamad Shakib

gotta stop here
Jangan Rindu dulu

Monday, August 16, 2010

Ingat senang kapel???

Semua orang ada kisah cinta masing
ada yang macam tu
ada yang macam ni
ada yang unik
ada yang simple
dan macam-macam lagi

korang ingat senang ke nak kenal hati budi seseorang?
susah beb
it takes time to know about someone
Nak cari yang masyuk ngan hati kita pon bukan senang
kena cari dan cari dan cari
sometimes dah jumpe pon xleh nak kata 100% tepat
kalau tepat Alhamdulillah kekal abadi
Kalau tak......tau sendiri....
Tapi bila kita dah dapat orang yang betul2 sayang kita
Tolong jangan sia-sia kan
Ingat senang nak dapat?
Lagi satu jangan lah beli hati si dia tapi dapatkan hati si dia
paham tak? tak paham pikir sampai paham . aha

bila Clash korang ingat senang lupa?
wat2 lupa senang tapi completely lupa sape je ley wat seh
lagi2 kisah cinta yang hebat tapi last kecundang gak
nak melupakan seseorang makan mase yang sangat lame
dan mungkin selamanya ambil masa untuk melupakan seseorang
baik jangan cuba lupakan tapi cuba untuk terlupa
Dalam cuba melupa ni Mindset main peranan penting
baru boleh terlupa . huhu

Sayangilah orang yang sayang kita dan bukan orang yang kita sayang
sekian dari saya
salam



Mood: Tangkap cintan dengan bf sendiri . =p

Jangan rindu dulu

Sunday, August 15, 2010

Usia yang meningkat sudah~ ^_^

Sedang aku bosan, aku terlihat albumku yang dah lame tak update gambar dalam tu sebab da lame tag gi cuci gambar . aku suke cuci gambar sebab ianya lebih bermakna . 
trust me .
Usia kita makin lame makin meningkat . yela . mane ade yang menurun . masa ke hadapan . bukan ke belakang . kalau doraemon bole la pakai mesin masa . huhu . 
jadi aku nak pertikai, cewah . nak banding la muka aku dari dulu sampai sekarang . ade ke koleksi? haha . yang mane ade je ler . 

Waktu Hingusan . lalala
Sekolah menengah
Matrikulasi~~haha
Keje dulu sementara tunggu keputusan UPU after Matrikulasi~~Rajin x?haha
 1st year
2nd Year
3rd year(Now)

Nampak ape yang same tak???
Saye tembam plus minus dari dulu sampai sekarang
so, hakikat itu patut diterima . uhu
ok lah
patut tido untuk bangun pagi2 esok
Jangan rindu dulu

Saturday, August 14, 2010

Buka puasa bersama Mr. Gula Hati

Sebenarnye rindu dah kat Mohamad Shakib .
so sangat mahu ketemu deh .
aha gatal .

muka gatal? haha . mata sepet tenggelam dek senyuman

Khusyuknye cik abg drive

Tunggu makanan ye .

Tu dia main cak cak~~~hihi

Akib suruh wat muke camni . COMEL eh? haha

Makanan kami . !!! da makan separuh baru amek gambar . haha . terluper

Sedut . sedut . 

Semakin hari semakin sayang
Tiap hari sayang (cam iklan fair n lovely)
never been replace


Jangan rindu dulu

Thursday, August 12, 2010

Oh Hati Oh Minda


Oh Hati Oh Minda
Janganlah kau berprasangka terhadap orang lain.
Jangan kau berfikir sesuatu yang negatif semata-mata.
Jangan kau sensitif tak tentu pasal.

Oh Hati Oh Minda
Fikirkanlah tentang kebaikan dengan berfikir secara terbuka.
Rasailah nikmat kesabaran dalam segala macam dugaan.
Pecahkanlah tembok 'TIDAK' dan "BUKAN' yang sering menghalang dari sesuatu yang mungkin.


Senyum * Senyum * Senyum * Senyum * Senyum * Senyum * Senyum

 promote 100 plus ke nak tunjuk pic belakang tu??haha
okeh..
Jangan Rindu Dulu

Edisi Tag berantai

Nadia Helena kasik ini . . . 


Thanks Nad . . . 
Pass kat 3 orang . . mengikut blog Nad, pass kat girl je . . ikut saje blog Nad . haha . Pemilihan adalah secara rawak ye . .
  1. Miss Qila
  2. Miss Tiqa
  3. Miss Dylah Samsudin 
 Jangan rindu dulu~~~~(",)

Tuesday, August 10, 2010

Ucapan

Salam Ramadhan

Puase elok elok ye kawan2 semua!!!

 (",)

jangan rindu dulu

Sunday, August 8, 2010

bsursicub4

OFF TO TIRAM INDAH VILLAGE
REMOTE SENSING CAMP
{@_@}


p/s: x suke tmpt tu

~~Jangan rindu dulu~~

Friday, August 6, 2010

Who Knows...^_^


Ape agaknye words yang sesuai untuk aku cakap pasal Netball aku ni ek . 
Rakan sepejuang aku cakap "kita ni keluar mulut buaya masuk mulut harimau pulak" . haha . nape? sebab team lawan yang kitorang lawan tadi agak kuat tapi nasib kitorang baik dapat kalahkan jugak . Tapi lepas tu kena lawan yang juara bertahan lak esok . kuang kuang . . . 

Tapi sebenarnye jauh di lubuk hati nak menang gak esok . . "bagi betis nak peha" ke ni?? eh tapi tak salah berimpian nak menang even lawan juara bertahan . WHO KNOWS right . aceceh . . trust yourself that u can do it . Tapi kalau kalah pon redha je sebab still dapat MEDAL!!!. . . even gangsa . haha . . hoyeh . medal chanteq!!!

Yang penting semangat itu ade
Mari berusaha ye kawan2!!
Doakan kejayaan kami esok!!!
G00D LuCK Semua!!!

~Jangan Rindu Dulu~

Thursday, August 5, 2010

Post ke 112

Esok and jumaat aku takde kelas . heaven dowh!! haha . tapi hupuly aku ley gunakan mase yang terluang tu untuk siapkan segala kerja2 tertunggak . jangan tido saje maaa . . huhu . . 

kerja2 aku:
+Lab digital image processing (lama dan baru)
+Assignment oceanography
+Assignment digital image processing
+Lab microwave

empat je??haha . even empat je tapi isinya banyak uuu . . 

 ngah study pon nak amek2 gambo

additional work ... tournament Netball . setakat ni kitorang berjaya masuk suku akhir tapi game hari ni (RABU) sengit . sedih je. . 12-13 tu . . takpela . doakan kejayaan kitorang esok  (KHAMIS) ye. . kitorang kena menang esok barulah atleast dapat gak medal gangsa!! Medal cantik and I WANT IT!!!!! haha . . lagipon next year aku tanak involve sukam dah . . hihi. . da malas

Mak suruh balik rumah sebelum puasa . nak ukur badan untuk baju raya . .hehe . So kalau Netball aku kalah sok aku balik jumaat siang tapi kalau kitorang menag esok (HOPEFULLY) . . aku balik jumaat malam lah . . 

Ahad, Isnin and Selasa . . . Camp Course aku . . kat Ulu Tiram . . >>mesti Tiram Indah Village kan . . x minat sgt sey . . tapi dah bayar bek pegi je . . 

Then awal ramadhan kena sambut kat rumah . . baiklah!!!

Jangan rindu dulu

Tuesday, August 3, 2010

Aku 'berkulat'????

Semalam first game untuk netball match . Alhamdulillah kitorang menang bantai sampai 11-4 . . . hoyeh!!! hari ni and esok ade lagi then akan menentukan either kitorang masok semi or not. hupuly all of player can do well and win again and again. InsyaAllah.............

semalam lepas kelas belah malam yang agak mengecewakan diri ini tu aku meng ' happy' kan diri ngan ikot jiran sebelah menyebelah pergi ngeteh malam2 kat FKE . reda la jugak kekecewaan ku itu . 

Tapi bukan tu yang aku nak cakap sgt..(sbb nk lupakan..haha)..time ngah makan2 tu tempat tu bukak citer Cina. aku dapat perkataan baru iaitu 'berkulat'....baru ke??haha....'berkulat' yang aku kata baru ni sebab ia digunakan kepada orang yang suka menyendiri dalam bilik and tak nak menikmati syok nye jalan2 . alamak!!! aku kew?? eh tak tak . . aku salu kua jalan2 . . jadi tak 'berkulat' la kan? haha. . cuma aku berkulat sebab selalu prefer dok dalam bilik dari melepak kat bilik2 kawan yang lain . bukan ape . aku ni PEMALU orangnye . . hahaha . .ye ke?? question mark???

cerita untuk tajuk aku 1 paragraph je sebenarnye. . haha . semua tertipu . . 

Ana yang blur tataw nak write apelagi . . shud stop here and go find new idea for the nex writting~~~maybe result for this evening netball match...ngeee

btw,,,, jangan rindu dulu

Monday, August 2, 2010

. Semoga hari esok lebih baik dari hari ini .

 Academic:
Hav u ever thought of taking part in a corporate organisation and producing a new project? U know what i have to experience it in my course of English for communication and workplace . It is not easy . we really need to think creative and innovative and also in intelligent way . Ah . how can i makes all the consumers to trust and buy my product?? how to built my confidence so that people will easily trust to my words . 

nak cakap melayu lak ah..penat wat grammar . huhu

aku ingat belajar remote sensing belajar pasal satelit je tapi rupanya terselit teknik buat bisnes ni . hadoyaiii . . bengkak pale otak aku nak paham organisasi and proses bisnes ni even company reka sendiri . baru ku sedar (nyanyi sket ala2 Lotter AF tu..huhu) ..

Personal: 
Hari ni aku lapar sangat!!! pasal aku tak jadi kua ngan sorang budak ni yang janji nak lunch ngan aku . aku siap da on time tapi tunggu sampai 2 jam . pergh . nasib aku dapat kawal emosi sey . takpe2 . ade aku kesah??? . . 

 aku da siap dah ni taw x???

JADI...aku keluar untuk dinner ngan MOHAMAD SHAKIB and balas dendam kat Jusco Tmn U and KFC . . . hahaha . . 

well . . selera besar . .

jangan rindu dulu.....;D....(nak BERADU)

Sunday, August 1, 2010

Tengah . Malam



Saat ini mata dah hampir separuh
penangan buat kerja last minit memang SYOK
ape perasaan bile wat kerja last minit??
rase otak berfikir dengan lajunye namun kurang kualiti di situ kerana masa yang terhad
PADAN MUKA!!!

Tido@Buat Kerja@Tido@Buat kerja????

kepala si GEMOK x muat masuk camera!!

by the way......WELCOME AUGUST.....GOODBYE JULY......hehe

Jangan rindu dulu