Saturday, January 29, 2011

Semua orang pon cakap pasal benda ni....


Bercuti seminggu!! Yeay!!
Happy Chinese New Year
kepada semua yang menyambutnya dan juga
Happy holiday kepada yang bercuti

^_^

+
+
+
+
+
p/s: Not sleep yet even at 5.35am. My eyes absolutely will be like panda!!! -_-"

 Its kinda impossible if me cut my hair to a short hairstyle.
So, don't misinterpret this picture because the short hair is fake! haha
JanganRinduDulu

Thursday, January 27, 2011

short

Too busy too write anything here yet. Too many work to settle before having a week holiday due to CNY and mid-sem break. Don't know whether i can finish the assignment on time. 
 
p/s: Kim Hyun Joong macam ada iras iras Tomohisa Yamashita lah.
(^_^)Y 


Till then

JanganRinduDulu

Tuesday, January 25, 2011

Iklan Ayam paling elegan pernah aku tengok.

video
+
+
+
+
+
+
Sebab Kim Hyun Joong yang jadi model iklan so aku tetap suka!
hahahaha
Tapi iklan ni memang taboleh blah!
hahahaha
okbai

JanganRinduDulu

Sunday, January 23, 2011

Betul you tak tipu???

Tadi jenjalan dalam dashboard sendiri dan dan dan jumpa benda ni:

Kalau tak nampak macam biasa klik imej untuk kejelasan. =)

Homakkawww!! Terkejut saye *over ke hape?*
Macam tak berapa nak percaya lak kan. Betul ke viewer belog aku ni sampai ke bermacam macam negara? Diorang faham ke bahasa Malaysia? huhu
Mungkin diorang ni nak search something tapi terjerumus kat Selak Pintu pulak.
Kuang kuang kuang~~


Apa apa pon terima kasihlah kerana sudi menjenguk ke blog ini samada secara sengaja atau tidak sengaja. Belog ini sememangnya adalah segala yang muncul dari hati dan dibawa ke hujung jari. Hanyalah pendapat dari diriku ini sahaja yang ingin dikongsi bersama semua pembaca. sekian~

JanganRinduDulu

Saturday, January 22, 2011

Now playing......'Dreamhigh'

  • Title: 드림하이 / Dream High
  • Genre: School, romance
  • Episodes: 16 

Ye! Sekarang aku sedang mengikuti cerita ini. Aku memang suke tengok cerita budak budak sekolah macam ni. In other hand, ceita ni ada unsur unsur dance. Lagi la tertarik aku nak tengok. hehe. Tapi kan sebenarnya, aku tahu kewujudan cerita ni thanks to Kim Hyun Joong lah.

 Kim Hyun Joong in Dreamhigh episode 1


haha. Even dia just pelakon jemputan tapi dia dah memperkenalkan cerita ni kepada aku. tsk. Maksud aku, mula mula aku tengok cerita ni sebab ada dia berlakon. Ingatkan memang dia antara pelakon utama tapi rupanya jemputan jek. Tapi bila dah tengok sendiri cerita ni, not bad ah. Pelakon dia semua di kalangan group artis dari beberapa k-pop group macam 2PM, IU, T-ARA dan beberapa lagi.....

Bae Yong-jun

Oh ye. Dia ni pon ade berlakon dalam dreamhigh.Watak yang dia ni pegang sangat sangat sangat mengingatkan aku pada Kim Hyun Joong. haha. Tapi serious, cara dia yang cool, senyum..macam KHJ la weh. Suke lak tengok. hehe.ok stop!

The conclusion:
Semakin hari semakin best pulak aku tengok kronologi cerita ni. So, can't wait for the next episode........ngeeee



P/S: I got so many homeworks and need to settle it immediately. Till then....

JanganRinduDulu

Wednesday, January 19, 2011

Pagi yang Indah ini.

Assalamualaikum
Hi Ho

Blogging pagi pagi. Hurmmm. So the air is just so fresh! seriously!
Actually sekarang macam dah automatik akan bangun pepagi macam ni asal kan tak tido terlalu lewat malam semalam. Tapi sangat berusaha supaya bangun pagi pagi. Like!!!

-
-
-
-

Sebab sebab bangun pagi itu best.....

1. Subuh tak tertinggal! =)
2. Tak kelam kabut untuk get ready ke kelas.
3. Sempat breakfast before ke kelas. Harus! hehe
4. Feel fresh and bersemangat waja untuk mulakan hidup.
5. Mandi pagi pagi baik untuk kesihatan.
6. Pupuk diri untuk berdisiplin. Wow!
7. Masa yang dapat digunakan untuk perkara perkara berfaedah lebih panjang sebelum tibanya tengahari (waktu malas).
8. Badan tak penat sebab overslept. huhu

*ni je yang terfikir setakat ni. *
-
-
-
-
Tak percaye? Try ah untuk seminggu. Lepastu tengok ape feeling korang bangun pagi pagi. hehe. Hope sangat sangat tabiat bangun pagi pagi ni akan kekal aku buat sampai bila bila. InsyaAllah.



"Setiap pagi haruslah dimulakan dengan senyuman yang membawa kepada fikiran yang positif dan semangat yang tinggi"

Kim Hyun Joong pon sama...hikhik
okbai

JanganRInduDulu

Monday, January 17, 2011

Belajar pronounce bahasa korea

Dengar lagu dulu
Lepas tu Nyanyi lagu
sambil tengok lirik lagu
Try lah =)

video

Find - SS501

na-ege seodo na-ege seodo ganjeolhaejin maminde
eotteokharago eotteokharago haeyo
neomu adeukhan neomu adeukhan sarang inde
jeoldae pogi mothaneun shimjangi geudae ingeo jyo

yeogiseo isseo neoui useum chaja ulkkeoya
nimam apeugehan nunmureun yeogi naega da jaba dultenikka
tumyeonghan ni sarangeul jeoldae ijji mothal gireum mandeuro
bandeushi uri sarangeul dashi chajeultenikka

niga eopshido niga epseodo jal haenael su isseulkka
kkumeul kku-eodo hangsang duri yeottneunde
neoreul dalma-on neoreul dalma-on shigandeureul
jeoldae pogi mothaneun miryeonhan shimjangingeojyo

yeogiseo isseo neoui useum chaja ulkkeoya
nimam apeugehan nunmureun yeogi naega da jaba dultenikka
tumyeonghan ni sarangeul jeoldae ijji mothal gireum mandeuro
bandeushi uri sarangeul dashi chajeultenikka
teongbin sarange gaseum ta-oreuneun seulpeumdo
neoreul maeumeseo mireonaegi-en bujokhan nareul jaranikka
heureuneun geu nunmure nameun gi-eok majeo jamkil ttakkaji
bandeushi naui sarangeun neoreul chajeultenikka
-
-
-
-
-
~Selamat berkaraoke~

 KHJ forever *erk*
JanganRinduDulu

Sunday, January 16, 2011

Handphone baru

Lately ni keinginan nak handphone baru sangat meluap-luap macam gunung berapi nak meletus. Ceh! over betol. Walau sebenarnya aku tahu ada lagi keperluan yang lebih penting yang harus didahulukan dari kehendak ini. Mungkin harus bersabar. Tapi masalahnya hari-hari pon aku dok teringat nak handphone baru yang nipis dan memenuhi characteristic yang aku nak. Apekejadahnye ni?

"Mak, ayah... nak handphone baru.. boleh laa....."

Erk. macam la diorang nak bagi. Paling paling pon diorang akan kata: 
"dah kerja nanti kau belilah" 

aku kata: "Okay baiklah....." *muka pasrah*

video

Mungkin handphone macam dalam iklan ni yang aku cari cari. hikhik

*sebenarnya nak tunjuk Kim Hyun Joong jugak kan*
hahahaha

Sabar.. sabar...
Simpan ajelah dulu niat tu. Ada rezeki nanti boleh lah nak capai impian tu.InsyaAllah...

JanganRinduDulu

Saturday, January 15, 2011

Benda lama.

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia
Rasa macam dah lame tak meng-update Selak Pintu ni pulak  *haha. tak sampai seminggu pon* . Tapi sebenarnye still takde idea nak membebel ape hari ni. So just wanna put some  lomography picture of mine. Baru cuba cuba nak guna lomo hari tu. And this is the result. *credit to Imiarron for the film. Komapta*









 okbai
-
-
-
-
-
p/s: So sad because till now i've no idea to write here. T_T
-
-
JanganRinduDulu

Wednesday, January 12, 2011

Artikel sejuk dan merah.

Assalamualaikum
Dah masuk hari rabu kan?? So, Selamat hari rabu!!!
Tak tido lagi dan lewat dah. Lately ni perangai lama macam nak datang balik. Tido lewat and susah bangun pagi. Tapi akan usaha untuk atasinya lagi. =)

*
*
*
*

Tadi tengok tengok facebook dan nampak benda ni:

Click image for clear view =)

Caring betul jepun ni lah. Ambil berat masalah pekerja pekerja diorang. Tapi terror eh diorang boleh deal dengan macam macam ragam macam ni. Tak pening kepala ke ape? Kalau dilayan soal hati ni mau migrain jawabnye taw tak. Kalau sorang pon dah pening kepala, apetah lagi satu tempat kerja tu. Cayalah jepun. Tapi betul ke tak artikel ni tak sure lah. So jangan lah percaya bulat bulat akan kesahihan artikel ni. huhu

*
*
*
*


Lately ni alam sekitar sejuk betul. Rasa macam tengah winter je kat Malaysia ni. aha. Mane taknye. Satu hari nak rase berpeluh pon susah dah sekarang melainkan buat sesuatu pergerakan yang banyak. Sejuk giler! tak tahan. Kadang kadang kipas pon tak bukak. Setakat ni bukak kipas level 3 ke bawah je. 3 pon dah kira sejuk tahap dewa. huhu. Apekes?? cewah!

*
*
*
*


Merah! bibir mak long merah lah! haha. Baru je beli lipstik ni. Ya. memang ade hati nak pakai lipstik semerah ni kan. Well, Selagi hidup selagi tu nak cuba semua benda kan. I like this color of my new lipstic. Will practise the suitable make up for this lip. Yeah! 

p/s: Begitulah riwayat artikel sejuk dan merah..sekian...Selamat malam semua~~

JanganRinduDulu

Monday, January 10, 2011

Hanya cuci mata.

Assalamualaikum
Dok tengah bosan bosan dalam bilik. Aku pon browse la Abang Nara punye blog and konfem dia dah update red carpet AJL25 semalam.  Maklumlah, aku tak dapat tengok pon AJL25 semalam. TV takde. online pon sangkut je. So, tengok update kat Abang nara je lah. Then aku ade gak tertarik dengan beberapa keping gambar dari red carpet tu. Thanks Abang Nara for the pics!

 Suke pulak aku tengok style si Yuna ni. Baju dia something unik and nice aje. Warna pon ok je. Ni dari pandangan mata aku. Kalau dari mata kau orang masing masing nilai lah yek.

 Both of them ni pon menarik perhatian aku sebab they look good together. Nampak macam kakak ngan adik pon ade. Dua dua pon comel, dua dua pon lawa, dua dua pon tongah malatop. Lisa Surihani..... bila nak ambil gambar dengan Ana pulak ni? ahaha. 

 Ha! Si Erma ni pulak menarik perhatian aku sebab baju dia simple but still lawa. Suke style ni. Dah la dia pon memang comel. Kan senang pakai macam ni je. Mix and match pon bole. Tak berat mata memandang sebab tak sarat pon style ni. 

 Ahah! yang ni pon aku suke style dia. Macam nak try je bibir merah macam Huda ni buat. Papehal pon jauh di lubuk hati aku nak try style ni tapi not exactly the same la. acehceh!!
Lastly, dua jejaka tampan ni... Cair aku tengok. hensem dan comel kot. Hai Asyraf and Faizal, Ana kirim salam kat korang!!
huhu. wiwittt!!
*
*
*
*
*
*
*
*
Tengok tengok sekadar cuci mata je. Ape ape pon mamat ni takkan lari dari pandangan aku hari hari. Iaitu:
KIM HYUN JOONG!!
Jangan mare ha. nanti kena jual. haha
*
*
*
*
Uwekkk!!
JanganRinduDulu

Sunday, January 9, 2011

Lets appreciate what we have

Hey girls out there. You all are beautiful in anywhere!! either it is inner beauty, outside beauty or both of it, Still...You all have your own beauty.  Trust me. Because we are the best god's creation. Everyone have their own best part in inside or outside. Lets be thankful and appreciate for what we have.

~Some entertainment to share with you all~

Girls' Generation- Beautiful Girl

video

p/s: The music in this video make me feel good till i feel what i said above. So, try to feel it.
JanganRinduDulu

Friday, January 7, 2011

Fantasi atau Realiti

Fuh!! *lap peluh kat dahi* Puas aku fikir nak tulis pasal ape. Aku memang tak tenang kalau tak update blog ni. Tak tahu kenapa aku feel macam tu. Maybe sebab aku sayang blog ni dan taknak biar terbengkalai. hikhik. Love u Selak pintu!!

Masa cuti kat rumah hari tu aku memang banyak gila masa terluang sampai tension sebab takde buat ape. haha. Busy pon tension free pon tension. So kena biasa biasa je. Then bila banyak waktu free fikiran pon melayang layang jauh sampai Korea *eh asal sampai Korea lak ni?* Aku terfikir nak buat macam macam dalam hidup selagi aku mampu. Aku nak rasa pengalaman buat itu buat ini. Macam syok je kan.

Aku teringin........................

Belajar main piano! Ada sesiapa nak ajar tak? nak sangat try main satu dua lagu. Aku suke betul dengar orang main piano. Irama piano yang romantik. Ah! so sweet. Takde ke gentleman yang nak alunkan dendangan piano kat aku? Romantik gila kot. Tak jejak tanah aku dibuatnye. hakhak. Pastu dia suh aku dok sebelah dia then dia ajar aku main. alolololo. Macam dalam movie jek. haha.

KHJ: I ajar you nak tak? *senyum macam dalam gambar*

Aku nak pergi tempat yang sekeliling semua bunga! kat Malaysia ade tak? Kanan, kiri, depan, belakang semua bunga. Aku je kat tengah tengah. haha. Konon konon fairytale lah kan. ceh!

Nak travel satu Malaysia!! nak sangat! bila la aku dapat peluang macam tu kan. Kena kumpul duit dari sekarang. Banyak nye duit nak kena kumpul? Untuk kawen lagi kena kumpul gak. WOW!! kerja ape aku nak buat untuk dapat income yang banyak so that bole achieve impian ni??lalalalala...

Nak join dance group. erk. pelik je keinginan ni? sesuai ke? haha. Tapi memang macam rindu kan nak dance ngan geng geng kaki dance ni. Dulu ade pengalaman sikit mase kat matrikulasi. Maybe sebab aku rindu time tu kot. Thats why aku ade keinginan macam ni. Haha. ade ke orang nak ajak aku join? Pandai ke aku dance? Ha! tu yang kite tak taw. Kata orang diri kita orang lain yang nilai. So, takleh la nak kata aku pandai dance ke tak. uhukss. Dance sorang sorang dalam bilik sudah!
Bila dah ade rumah sendiri nanti, aku nak satu bilik khas untuk pakaian, kasut and aksesori yang tersusun cantik dalam kabinet. Fuh! cara ah! style je. Suke betol! Angan angan tinggi je. haha.

Another music things.. I wanna play drums!! nak main drum! Cepat ajar! Tengok orang main drum macam enjoy gile kan. Aku rase puas kalau main drum. Semua tension pon boleh lega lepas ketuk drum tu. Super fun lah seh! Bang Bang Boom Boom! haha. macam tu ke bunyi drum? Kau ni Ana tah pape. Cepatlah sesape ajar aku main drum!!!


Hari tu macam banyak je yang aku berangan. haha. Maybe sebab dah lama aku fikir. and then dah berkarat baru nak tulis. memang dah lupe lah kan. Takpe.. takpe.. nanti kalau dah ingat aku tulis lagi. ape susah. haha. Keinginan aku memang ada banyak. Jangka pendek, Jangka sederhana, Jangka panjang! Kalau nak tulis semua takut korang tak larat nak baca lak. Tak pasal juling mata sebab baca blog Ana ni. haha.

p/s: Mood fikiran melayang layang sebab pening fikir pasal tempat untuk praktikal.okbai
+
+
+
+
+


JanganRinduDulu

Thursday, January 6, 2011

Congestion in my head

Assalamualaikum

Tajuk je speaking. Isi still bahasa Ibunda. Malaysia Boleh. erk >.<

Hurm. Tengah frust ni sebab kasut sukan hilang sudah! cari merata tak jumpa maksudnya hilanglah kan. Dugaan. Nampak gaya angan angan nak beli kasut baru *wedges* terpaksa tukar channel kepada kasut sukan. *tapi kalau beli dua dua takpe tak?? haha* Oleh sebab tengah frust, so makan roti banyak banyak sampai puas. *tak payah dinner dah gitu*

 KHJ: Awak nak pinjam kasut saya tak??
ANA: Kaki saya comel sangat lah nak pakai kasut saiz awak. =)

Sekarang semua tengah sibuk cakap cakap pasal latihan industri. Maklumlah semester ni aku kena buat praktikal. Tapi kat mane? Ha! tu yang merunsingkan tu. Aku diberi 2 pilihan and aku rase aku boleh praktikal kat JB atau KL je. Problem Kalau kat KL adalah transport and tempat tinggal. Problem kalau kat JB adalah transport. Hurmmm....poning aku dok mikirkan pasal latihan industri ni. Nervous pon ade jugak. Ye lah, mahu tak nervous kau... nak kerja tu.. nak deal dengan orang orang yang lebih berpengalaman. Aku ni dah lah kurang confident dan pemalu. huhu. Dan juga still ada penilaian dari Universiti sepanjang latihan industri. So takleh memain gak ok!

Kalau ikutkan mak ayah aku, dorang semestinya nak aku praktikal kat JB je. Diorang risau kalau aku kat KL sebab agak berisiko. Anak perempuan sorang aje lah katakan. Tapi nanti transport aku nak pergi kerja macamana seyyy. Tapi setiap problem ade solution dia sendiri. Just tinggal aku je cari ape solution yang bernas untuk problem ni. Chaiyok!!

 KHJ: Hurmm. macamane saya nak tolong awak ek?? 
Ana: Baiknya awak nak tolong saye. *malumalu*

KHJ: Awak praktikal kat Korea je lah. Saya boleh jaga awak. hihi
ANA: Haha. I would like to tapi awak ni lawaklah. Saya pilih JB atau KL je. Mane include Korea. hukhuk ^_^

Thanks for the offer ye Kim Hyun Joong oppa. tsk.
I'll think about it myself or ask it to my parents myself. Don't worry. *Ngek!

Sebelum kau orang semua naik bosan dengan post ni baik aku undur diri buat masa ni.
hikhik. Jangan serik beb!
Lots of LOVE <3

P/S: Credit to Mohamad Shakib for my photo with Kim Hyun Joong....'s poster. hihi
JanganRinduDulu

Wednesday, January 5, 2011

Dah parah dah!

Hyep!
wazzap! wazzap!
Ceh! Bajet hip hop pulak dah. Tatkala ni aku sedang berehat dengan tenang dalam bilik sebab hari ni panas terik. nasib tak pening kepala. Kelas habis 1230 pm tadi tapi kena pergi renew Matrix card pulak. Mula-mula aku suke sebab bole ambil gambar semula. So tak payah tengok kepala aku senget lagi dalam kad matrix tu tapi lepas ambil gambar untuk kad matrix baru tadi aku tengok kepala aku senget jugak! Aigoo~~ mungkin kepala aku memang senget. haha. ape bole buat. Aku redha dengan ketentuan Ilahi. Hikhik.

Korang korang pernah jadi peminat fanatik tak? Eh, takkan takde minat artis artis ke? Oh, maybe just sikit sikit je kot. Tapi mesti jugak ade sebahagian orang yang minat fanatik kan. kan. kan. Sampai sanggup beli poster lah itu lah ini lah. haha. Dan salah seorang dari korang adalah AKU!!

Haha. dah sebulan aku menghidap penyakit jatuh cinta kat sorang mamat kulit putih dengan senyuman menawan kalbu ni. Mamat ni asal dari Korea dan seorang leader kepada satu group K-pop iaitu SS501. Dia adalah KIM HYUN JOONG! Eleh.. sape yang dah bace post2 aku sebelum ni mesti dah sedia maklum kan pasal ni. haha



Actually aku kesian kat kawan kawan aku sebab terpaksa mendengar aku cerita pasal si KHJ ni tiap tiap hari. Aku ni dah gila agaknye. Haha. Sorry all my friends.. i'm a fanatic fan of KHJ!. haha. Jangan serik eh kawan kawan ku semua. Love u all. hehe.

Contoh Kefanatikan aku kat KHJ:
1) Beli majalah cina sampai 3 buah semata mata sebab ada KHJ dalam tu.
2) Letak poster KHJ dalam fail yang aku bawak pergi kelas hari hari.
3) Of course lah put as a Wallpaper picture kat Laptop dan juga Hp.
4) Profil pic kat FB pon bole. huhu
5) Tengok Boys Over Flower and Playfull Kiss berulang kali tanpa kenal istilah jemu. hakhak
6) Tak pernah pernah aku tunggu lagu kat astrohitz tapi kali ni aku tunggu sebab nak SS501 nyanyi.
7) Tak lupa juga pasang vidoes and lagu lagu KHJ and SS501 hari hari kat laptop.
8) Mimpi adalah yang paling tak boleh blah! bukan sekali dua. haha
9) Memenuhkan laptop dengan gambar gambar KHJ dari pakcik Google.
10) Ringtone ye.. itu juga dari lagu nyanyian KHJ.

Hari hari ku kini dibelenggu KHJ........

If i'm not mistaken dah 5 tahun lah gitu aku tak minat mane mane artis se fanatik ni. Seingat aku since Adam AF still kat Af2 dulu. Tah macam mane tabiat ni boleh datang balik bila aku tengok Boys Over Flower. Aku tak terpikat kat Lee Min Ho tapi mata aku sangat tertarik kepada si 4th dimensional person KHJ. haha.

Macam mane aku nak atasi 'kefanatikan' aku ni agaknye ek? Takpelah. manusia berubah.. So, one day mesti aku akan slowly kurang fanatik kat dia hinggalah menjadi biasa biasa je. huhu. InsyaAllah.....

Tapi since aku still fanatik nih aku nak jugak letak pic dia banyak2 kat sini. Haha

 With Kim Bun






 F4 Korea


Nak cuci mata lebih banyak lagi sila lah click---> KIM HYUN JOONG
*
*
*
*
*
*
Bak kata kawan sekelasku: okbai.

JanganRinduDulu