Friday, July 1, 2011

Don't judge a book by its cover

Kenali diri
Horoskop
Rahsia tarikh lahir
Rahsia warna anda
Rahsia tahi lalat
atau mungkin STYLE???

Semua tu adalah antara cara untuk mengenali diri seseorang dan juga diri sendiri. Actually banyak je lagi selain cara cara di atas bagi mengenali diri seseorang. Tapi semuanya hanya ramalan. Ramalan bukan semestinya tepat dan kena batang hidung kan.

Aku ada satu hobi yang mana aku suka perhatikan orang. Ha! mungkin anda anda pernah diperhatikan oleh aku? Jeng jeng jeng! aku pon tak sure. =P Kenapa aku suka perhatikan orang ramai? Sebab aku suka lah! Eh, takde lah. Sebab dari situ aku dapat ramal serba sedikit tentang seseorang tu. Cuma mungkin ramalan aku tu tak semestinya betul. Lebih efektif kalau orang yang aku dok observe tu selalu communicate dengan aku. So, aku akan lebih mengenali sifat dan cara hidup orang tu. Best weh!

Kadang kadang bila kita tengok luaran seseorang macam ni, tapi rupanya dia macam tu. (erk. paham tak?) huhu. maksud aku, Kadang kadang first impression kita tentang seseorang tu tak semestinya tepat. Mungkin salah terus pandangan tu. uhuhu. Aku bagi contoh dari diri aku sendiri la. Dari luaran mungkin aku nampak macam bebudak perempuan gitu, tapi kat dalam sape tawu? aku ni keras hati. (#ehYeke).

Korang tengok aku mesti nampak feminin je kan. Pakai baju baju ladies, heels, make up. Tapi korang tahu tak hakikatnye aku suka dengan gaya cool? macamana tu? deve pada aku adalah style yang pakai baju longgar longgar, boyish style, skinny jeans with hat and specky. lebih kurang lah. hehehe. korang perasan tak yang aku suka style macam tu? Aku suka style macam tu tapi tiap kali beli baju mesti ter feminin. keh keh. =P

Erk! Aku tersuka style ni. huhu
Kena cari baju kemeja putih ni! haha
simple je aku tengok. I like!

Jadi style ape pulak yang melanbang kan personaliti korang? Mesti ade punye. huhu. Setiap orang ada STYLE dan CARA HIDUP yang berlainan. Begitu juga dengan saya. Dan aku percaya yang style atau pemakaian ni mempengaruhi mood seseorang dalam hari tu. =)

Itu semua hanya pendapat dari aku. Mungkin pendapat korang lain dan apa kata kongsi ngan kitorang. huhu. Bukan setakat pemakaian je korang boleh tengok untuk ramal diri seseorang, tapi mungkin dengan cara bercakap dan tingkah laku. hehe. Whatever it is don't ever judge a book by its cover.

JanganRinduDulu

6 comments:

Lelaki Ini said...

sameola kita..
sgt2 suke perhati tgk keadaan n style owg!

meo said...

suke tgk gids tue pakai seluar pendek... comel... huhuhu :p

btw.. tempalte baru nie gelap cikit

Legasi Piston Pecah said...

hasil dari pemerhatian?

YamaShita KaiTo said...

uish~ takutnya...aku sedang diperhatikan.... @~@

Ana Musa said...

Lelaki ini: #ehSamelah =P

Meo: Amboi amboi. hehe. Gelap eh. nanti ade mase cari template lain lah. =)

Piston pecah: Manusia itu ada macam macam perangai dan perbagai warna kehidupan. =)

Yamashita: Tahu takpe. haha

De Mois said...

macam aku pulak apa yang dapat kau simpulkan?? hehe..

Menarik di SuaraSendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan?

Post a Comment

Mereka kata: