Thursday, January 14, 2010

Eyeshadow dari mak Andam

Hari ni aku terasa gembira kerana aku berjaya conteng muka seorang lagi kawan ku..hahaha..seronok tol..who's next??hehe..


aku...Norshazana Musa...sebenarnye bukan la pakar sangat menyolek orang ni tapi aku cuba sedaya upaya aku and wat ape yang aku rase cantik dan sesuai..


aku memang suka bersolek..hobi ni wujud since aku form 5 kot..hihi..seronok bersolek sebab muke nampak lawa je...kerana solekan itu...then aku dapat tahu rupanye dulu mase mak aku age dia cam aku ni ha...hobi dia pon melaram gak..bersolek gak...so...aku conclude kan bahawasanya hobi aku ni adalah kerana keturunan..ahahaha....LIKE MOTHER LIKE DAUGTHER..heeeee


aku belajar cara2 nak bersolek ni sekadar dari pemerhatian aku kat solekan ramai orang..aku tengok diorang guna kaler ape? gabung cane? ape yang sesuai digabung? corak sapuan? cane nak sapu? utk majlis ape?.....sume aku tgk je..pastu aku praktik and dapatkan komen dari org sekeliling aku..then improve...yg aku x tahu aku akan cuba...kalau berjaya aku teruskan and kalo gagal aku improve ag..hehe...


seronok bersolek ni....selain menampakkan wajah kita yang lawa tu...kita gak ley naikkan confident level..serious...tu mmg aku dapat rase kan la kan...yela...bile muka da lawa mestila suke...ye tak???ngeeeeeeee.....


aku start conteng muka kawan2 aku sejak kat matrikulasi dulu..tu pown sbb de dinner dinamika...kena solek n dress up ikut tema..coz de markah...dlm bilik aku mse tu de 3 org yg pandai  bersolek t'masuk aku..n yg sorang ni la yang kena conteng..ahaha...kitorg yg pandai solek ni tukar2 pandangan tentang solekan..seronok seh..rindu plak zaman tu.heeee....


pastu lepas aku masuk UTM ni aku telah berjaya mengembangkan sayap dlm menconteng muke kwn2..huhu...kwn2 yg tak biase utk bersolek pon da kena conteng....aha...aku takut sebenarnye bila diorang mintak aku solekkan diorang sbb aku takut jd x cantik..tapi ku cuba sedaya upaya...tarraaaa...huhu


bila kwn ku yg kena solek tu puas ati...aku sangat laaaaaa gumbira.....huhu...mission accomplish la gitu...yeah...i like...aku suke bila diorang suke solekan tu...huhu....


td pon aku da solek sorang kawan aku ni...dia comel sangat...mungkin org lain nmpk kelakar bila tiba2 dia bersolek sbb dia x biase solek...tp aku suke tgk dia bersolek sbb jd lawa....agagaga.....


so...boleh ke saye jadi mak andam kamu??ade brannnnnnn?????????ahaha...


papehal pon...jangan rindu dulu......{@_@}

3 comments:

MUHAMMAD NUR AZFAR BIN NOH said...

hahahahahahahahaha.....
ptt la ank ikot same....
nnt aku kawin le arr ko mekapkn...???
hahahahaha

gadis hijau disitu said...

aku on je...kalo comot ku x amek taw...ahahha

imiarron said...

hehe. thanx motek
jadi mak andam ku.
aku gumbira. sgt memuaskan hati.
nanti gu belanja lu ah.
n btw, ramai gila suka yang kau
makeup nih. crius!

Post a Comment

Mereka kata: