Tuesday, February 23, 2010

PadaN mUka

mula2 skali . aku terima seadanya sekiranye korang rse nak gelakkan aku ke . ahaha .

Gini ceritanyer . . . .

minah ni rase dirinye bagai da gmok . jd dy berhasrat utk berdiet di samping dy kena berjimat cermat kerana sudah kering fulus . 

Semalam . . . .

dy mkn tengahari dgn hanya mengambil nasi putih yg ciput berlauk telur dan sayur . katanya menu pakej jimat + diet . dengan harapan yang melambung tinggi ke langit bahawa perutnye akan bertahan sehingga esok paginya . mlm tu dy beralas perut dengan biskut ping pongnya cicah air cofeemix kegemarannye . ish .ish .

Hari ni . . . .

pagi ni dy ambil lagi cofeemix krn dy telah menjadi burung hantu . kire da overdose da tu . cam biase jantungnye berdegup laju tetapi otaknya aktif pagi itu . padahnye adalah . dy x dpt tumpu perhatian dlm kelas sbb perut dy bagai ditarik2 uratnya .mmg sakit seh . nak sedawa x keluar . nak kentut pon x keluar tmbh ngan segan kwn2 kiri kanan . x smpai ati . aha . 2 jam dy merana x dok diam ats kusi dlm kelas tu . SAH . da masuk angin la tu . maka lepas abis kelas tu dy makan bubur dan terpaksa menelan susu low fat yang selama ini tak diminumnye . nasib tak muntah minum susu tu . dan Alhamdulillah dy kembali normal selepas itu . 

Maka dengan itu ingtlah wahai teman . . . . 

klo nak diet pon jgn la smpai memudaratkan bdn . lme nak gne bdn tu . sayangilah anggota badan anda . ingatlah insan yang tersayang . banyak lagi tanggungjawab kena pikul . klo da sakit cne nak pikul tanggungjawab kan . duit bole dicari . nyawa mane nak ganti . rezeki ada di mane2 . jangan risau la kawan2 ye . diet la secara seimbang . bkn mcm minah kat ats ni . 

oleh itu . . . . jangan rindu dulu . . {@_@}

4 comments:

YamaShita KaiTo said...

hoho~ macam kenal je orang yang minum susu low fat nie....

haish, hati2 jangan sampai jadik aneroxia nervosa (cube carik kat google) sudah...huhu~

nap.s.ter said...

ahahahaha~gelak guling2.padan muka kali kedua dari ak.sekian.

♥ღツ nadia ibrahim ✖ツ said...

dh ckup krus r 2 wei..
ko nk krus cne ag?

MUHAMMAD NUR AZFAR BIN NOH said...

hahahaha...dak kecik nie....
da la kecik..nk diet lak..hahahahaha

Post a Comment

Mereka kata: