Friday, March 19, 2010

up and down

lately ni aku sunggoh BUZY sampai tido aku tunggang langgang . mata jgn cakap r . da mcm panda Malaysia . aha . kulit aku pon kering . da mcm warga emas aku tgk . time management aku mmg terabur la sem ni . bukan takat time management . financial aku this sem pon lari giler r bajet . kais pagi makan pagi , kais petang makan petang la aku jawab nye . 

usually kalo kite bz for sure ade satu tahap tu kita akan stress giler . it happen to me too . aku da try da kawal mind set aku . kawal jiwa aku . positif kan fikiran aku . try to calm myself . tak lupe juga smile always . tapi maybe aku lupe satu benda . yg mane bile aku simpan semua stress yang konon2 aku ley kawal tu . akhirnya stress tu bertambah dan aku takkan dapat tampung lagi . so . today (18 march 2010) is the day where i really feel down down down down down . (eh, mcm nyanyi lak . uhu . ) . aku sampai tak dapat nak bercakap sebab kalo aku start cakap people akan dgr suara aku yg da getar sebab nak melalak . aha . 

aku down hari ni started by a frustrated feeling . aku rse teruk n hancur je kerja2 aku . ngan test yg tah pape aku jwb . x sempat jawab ag . aku x berjaya tenang kan diri ku untuk task hari ni . seyes aku down giler . rase nak marah . kecewa . sad la yg penting kan . maybe kerana aku terlalu nak selamatkan mark aku by wanna get higher carry mark for every subjek . sebabnye aku nak carry mark tinggi sebab aku tak yakin nak selamatkan mark aku dalam final exam saje . aku rase x slmt kalo hanya bergantung pd final exam semata2 . 

dgn drastiknya aku wat keputusan minta Mohamad Shakib bwk aku g mne je pn asalkan aku release the stress . x dpt dibendung ag . abis je klas aku trus kua . aku xnk org lain jd mangsa aku bile mood aku da berubah n so down . kejap je kua pn xpela . janji aku dpt selamatkan jiwa n otak aku yang nak meletop tu . 

Mohamad Shakib adalah segalanya . i know he always wanna help me . n i'm so appreciate what he had done . dy bwk aku g karaoke kat SP(Skudai Parade eh . bkn Sg. Petani .uhu) . tp before tu aku story segalanya kat dy n dy listen every word dr mulut aku ni . i'm cry cry n cry till the story end . g toilet then tros g karok . mulenye mmg cam pk 'bole ke nyanyi ngn mood cmni?' . tp ble tgk my dear nyanyi lagu2 yg tarik2 tinggi ni aku rse aku nk gak la . nak release . nak jerit . n aku berjaya!!! . yes!! . 

Now i can smile again n no one hurts bcoz of me .  to all my frens . i'm ok taw . hehe . tp my dear Mohamad Shakib . thanks so much dear . i love u lbey la . uhuhu . n always gonna love u more . hehe . thank god i have my family, Mohamad shakib n frens . huhu . 

so kwn2 . . jgn kumpul stress anda . lepaskan ia walau ia hanya sedikit . lakukan lah apa sje yg boleh ilangkan stress kite . giler pjg post ni . ahaha . 



jangan rindu dulu .. {@_@}

2 comments:

nap.s.ter said...

bagos2.anda telah berjaya pada peringkat ini.tahniah diucapkan.syabas bete.mwahhahahahaha~relax ana.kalu tensi dengar lagu yg bley wat ko cheer up k.huhu~:)yeaaahhhh~ak berjaye komen dlu kt page ko.yayyy!!!

gadis hijau disitu said...

tahniah kerana memberi komen . .
mari same2 kurangkan tensi dalam hidup . .
go go go chayok

Post a Comment

Mereka kata: