Sunday, April 25, 2010

Haiwan Universiti

Korang ade perhatikan tak haiwan2 yang ade di sekeliling korang? haha. 
Sepanjang aku tinggal kat U ni memang agak perasan la gak ciri2 haiwan yg ade kat U ni. haha.
macam2 ragam. ni nak story sket antara haiwan yang ngah popular di kalangan haiwan kat Universiti ni.
 


Lalat Universiti

Lalat universiti ni advanced sebab dalam aircond pon dy bole hidup and kacau orang. kalau sebelum ni asik nampak kat kawasan terbuka je tapi sekarang bilik tertutup pon lalat nak masok..haha

Semut Universiti

Memang semut2 ni lain sket dari semut2 yg biase kita jumpe. da banyak da laporan yang aku terima pasal semut2 ni dari kawan2 aku. haha. popular gak haiwan ni. uhu. mane taknye. pantang nampak air nak berenang aje. kalau air tu tak diguna takpe tapi dalam jug or heater kitorang jugak tmpt dy nak berenang sampai lemas. ish ish.

Lagi satu Semut2 ni memang suke skali utk buat sarang dy kat mane2 ikut suke hati mak dy punye adik sepupu tiri. haha. kat celah2 buku pon ade. kat atas meja belajar pon ade. yang aku pelik lagi kat dalam laptop aku pon dy nak wat meeting?? memang advanced la semut2 ni. Semut Universiti la katakan..
 


Kucing Universiti

Kucing2 kat U ni ade yg dibela dan ade yg tak terbela. tapi aku tengok kucing2 ni lawa2 n hensem2 jek. cukup makan and minum kot kucing2 ni. Nasib baik la kucing2 ni pandai nak berkumuh kat toilet walaupon tak la betul2 kat lobang jamban. euww..buchukkk..huhu


 Chumel la kau!!


ni je la haiwan yang agak popular setakat ni. tak taw la pulak kalo ade lagi yang aku tak tahu akan populariti dy. tunggu Gossip Girl X0X0 bg msg kat aku kot. aha. merepek. ok la. sblm tmbh merepek baik aku stop kat sni. 
jangan rindu dulu~~

4 comments:

meo188 said...

that cat is so cute!

gadis hijau disitu said...

yes..very the cute cat..haha

Nadia Ibrahim said...

cicak2!!
kt blik aku slalu cicak lalu lalang..
ko tau x nt time orientasi kucing2 tu semua kena tangkap,kene ikat n kena kurung..

gadis hijau disitu said...

eee...cian nye kucing2 tu..xkn ikat kot..
kurung xpe ag seh....
ish ish...

Post a Comment

Mereka kata: